Nansensgade

Den 18. august kl. 11 startede sommerfesten!

Inden da havde en lille gruppe mennesker fra Nansensgade Netværks sommerfestudvalg og andre interesserede, arbejdet hårdt hele foråret og sommeren på at sammensætte et indhold som kunne lade sig gøre rent økonomisk og praktisk. Den ene lange forhandlingsrunde afløste den anden. Der skulle søges tilladelse om afspæring, bevillinger til salg af drikkevarer og mad, forhandles prisniveau med caféer, skaffes penge til udsmykning, grillkul, musik, oprydning osv. Listen er meget længere. Ligeledes skulle myndigheder, foreninger, forretninger inviteres til at deltage på dagen.

 

Efter måneders forberedelse var programmet klart og gaderne blev afspærret, boder blev sat op, musikscener bygget, træer pyntet med papirlamper. Brandvæsenet og politi ankom med biler og udstyr. I tilgift til alt dette viste naturen sig fra sin bedste side og leverede det smukkeste sommervejr hele døgnet.

Plakaten der blev opsat i hele kvarteret.

 

Så kunne et begivenhedsrigt døgn begynde

Festen var fra starten planlagt som en familiedag, så der var både for store og små.

Området var afspærret som vist på kortet.


Området var et overflødighedshorn af oplevelser. Med Nansensgade & omegns særudgave i hånden, fik man det store overblik så man kunne planlægge sin dag.

 

Nansensgade & omegns særudgave der gratis kunne hentes i alle butikker.


I Turesensgade kunne man opleve brandbiler og politibiler. Børn og voksne kunne prøve at sidde i bilerne, trykke på udrykningshorn, sprøjte med brandslange og snakke i megafon.

Videre ad Nansensgade i nordlig retning var der musik og spisested med lækker grilmad, pølse, bøf og kartoffelsalat med fine vine, øl eller friskpressede eksotiske drikke.

Herefter børnetombola og en stor spejderlejr med bål hvor børnene lavede popcorn og snobrød, mens de voksne så misundeligt på. Det var spejderklubben Ørnen fra Farimagsgade der var rykket ud.

Spejderklubben stod også for det store sæbekassevædeløb. Startlinien var ved siden af lejren. Desværre måtte enkelte af deltagerne trække sig på grund af store sammenstød når racerkørerene blev for ivrige. Heldigvis var de værste skader astfalteksem. Tre gange måtte der køres før vinderen var fundet.

I den gamle Kapstad gik det mere roligt for sig. Her kunne de mindste høre gode historier og musik om Peters første skoledag, og tyren der fik lus i pelsen. Gamle beboere fortalte om “dengang” i gamle dage.

Oppe af kælderen igen startede loppemarkedet hvor børnene kunne få malet ansigtet og mor kunne købe en gammel sofa eller en nyttig ting til køkkenet, mens far kunne finde en mærkelig dims til - et eller andet. Det var beboernes pulterkammer der var kommet frem i dagens lys.

Længere fremme støder man på Nansensgade Netværk som er arrangør af sommerfesten. Her kunne man få en snak med medlemmer af netværket og melde sig ind. Ved siden af dem havde Cirque deres stand. Hos dem kunne man høre om planerne for det nye bredbånd der skal installeres i gaden i nær fremtid.

Ved Kjeld Langesgade havde en lille dreng udsalg af popcorn fra en kæmpe skraldespand. 5 kr. for et fyldt kræmmerhus.

Ved Ahlefeldtsgade var der dukketeater og folkedans. Folkedanserne kom fra Foreningen til Folkedansens Fremme der ligger i kælderen på hjørnet af Schacksgade og Farimagsgade. De viste danse og dragter fra forskellige egne af Danmark og Færørerne. Enkelte tilskuere blev taget med i dansen.

Længere fremme kom igen flere spisesteder med is, grillmad og øl. Her var også festens skakspillere. Dybt koncentrerede kæmpede de mod hvem der turde vove pelsen.

Herefter kom festens nok voldsomste indslag - karatefolkene viste deres talenter. Under skrækindjagende råb sparkede og slog de mod hinanden i simulerede kampe, og afsluttede med demonstration af deres kraft og styrke ved at hugge træ og beton i stykker.

Musikken var et stort indslag i festen og der var hele tre scener. En i hver ende og en i midten af Nansensgade. Der var et varieret program med jazz, troubadurer, og rock. Alle optrådte frivilligt.

Tiden gik og klokken 18 begyndte forberedelserne til den store fællesspisning. Griller og hjemmelavet mad blev båret frem på de festdækkede borde. Havde man ikke et bord kunne man låne det i medborgerhuset. Der var masser af gode tilbud på mad og det smagte herligt. Jo, alle hyggede sig.

Aftenen indtog gaden og det milde vejr pakkede festen ind i en dejlig atmosfære af nærhed med venner og fremmede. Folk blev siddende ved deres borde og drak den medbragte vin og øl, mens de nød musikken der spillede fra de tre scener

Klokken 22 sluttede den officielle del af sommerfesten. Igen blev gaden åbne for trafik og spejderpatrulien påtog sig det krævende job at rydde op og gøre gaden klar til den efterfølgende dag. I de mørke gader åbnede de afspærringerne, og samlede vejskilte og affald ind.

Festen var dog ikke slut endnu. I medborgerhuset var tonerne slået an til en lang nat i natklubsagtige toner. Først klokken fem næste morgen sluttede festen endeligt.

Det var i alles øjne en vellykket og underholdende dag for både stor og små. Nansensgades Netværk har virkelig gjort et flot stykke arbejde som man må håbe de vil gentage næste år.


© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk