Arrangementer 2002


Temagudstjeneste

Onsdag den 27. februar, kl. 19.30

"Det gode, det onde og den virkelig grusomme" -
Hvordan skal vi forholde os til den 11. september?
Aftenen vil bestå af en temagudstjeneste med efterfølgende foredrag i salen af etnolog og forfatter Karen Schousboe. Derefter vil der være diskussion og mulighed for at købe øl og vand, samt kaffe.

Hvis du kun ønsker at komme til foredraget, vil der være indgang ad døren ved kordegne- og præstekontoret kl. ca. 20.15. Ligeledes er der også mulighed for kun at komme til gudstjenesten

Gudstjenste og foredrag er arrangeret af Studenterpræst Nicolai Halvorsen, som tillige er tilknyttet som alm. Præst ved Sct. Andreas. Man skal dog ikke være studerende for at få adgang - alle er velkomne.
Du kan se mere om Studenterpræstens arbejde og øvrige arrangementer på www.sund.ku.dk/praest
Eller du kan få vores program i kirken

Koncerter

Foreningen Guldalderinstituttet afholder nytårskoncert i Sct. Andreas Kirke

Lørdag den 5. januar kl. 16

Organist Gunnar Svensson spiller Hans Matthison-Hansens Dronning Dagmarfantasi og Cæciliekoret synger under Gunnar Svenssons ledelse sange med musik af Niels W. Gade og P. E. Lange-Müller. Susanne Hartmann synger sange, der er sat i musik af J. P. E. Hartmann.
Gratis adgang

Søndag den 3. marts kl. 16

er der koncert med sopranen Dorthe Elsebet Larsen.
I første afdeling af koncerten synger hun nyere dansk musik for sopran og orgel og i anden afdeling sange af Samuel Barber og Richard Strauss. Dorthe Elsebet Larsen akkompagneres af organist Carsten Møller.
Gratis adgang


Taizé

I samarbejde med den tyske Sct. Petri Kirke, The International Church of Copenhagen, den engelske St. Alban's Church m.fl. afholder vi i vinter en række Taizé-andagter i Sct. Andreas Kirke.
Som det fremgår af gudstjenestelisten finder den først Taizé-andagt sted

Torsdag den 31. januar kl. 17,30.

Det er en tradition for fælleskirkelige andagter, som ikke er gudstjenester, men andagter med levende lys, bøn, enkel sang uden instrumentledsagelse og med enkelte læsninger, vi her har taget op i en international sammenhæng.
Det begyndte på initiativ af den svejtsiske præst Roger Schutz i Taizé i Frankrig under andens verdenskrig og har siden bredt sig ud over verden, så der i dag afholdes fælleskirkelige Taizé-andagter over hele verden.
Alle er velkomne

Sct. Andreas Kirke har vinteren igennem været vært for en månedlig Taizé-gudstjenste. Fra maj måned flytter de månedlige gudstjenster til St. Alban's Church i Churchillparken ved Langelinie. Her vil der blive holdt Taizé-gudstjeneste

Torsdag den 30. maj kl. 17,30.

Det er stadig et internationalt samarbejde mellem Skt. Petri Kirche, St. Alban's Church, The International Church of Copenhagen og Sct. Andreas Kirke.


Fredagsmøder

Fredagsmøderne er åbne for alle, der måtte have lyst til hyggeligt samvær med andre unge og ældre.

Møderne finder sted den sidste fredag i hver måned.

Vi begynder kl. 15,00 med at drikke en kop kaffe, hvorefter eftermiddagens program bliver afviklet.
Der er gratis adgang

Fredag den 25. januar

fortæller Hans John Bengtsson om Privatjernbaner i Danmark og viser billeder fra hendengangne privatbaner som Troldhedebanen og Fjerritslev banen. Man kan læse om emnet veterantog på Internettet: www.veterantog.dk

Fredag den 22. februar

handler fredagsmødet om Armenien. I november måned var Sct. Andreas Kirke vært for den armenske menighed da de fejrede den armenske kirkes 1700-års jubilæum.
Vi vil gerne fortælle mere om Armenien og arbejder derfor på et fredagsarrangement i februar.

Fredag den 31. maj

holdes forårets sidste fredagsmøde. Vi har kaldt eftermiddagen for:

Kom maj du søde milde

Så hvis man gætter på sang og musik, skal det nok vise sig at være rigtigt.


Skovturen

Forårets skovtur går til Skåne og finder sted

Tirsdag den 11. juni

Vi vil besøge Dalby kirke og Bosjökloster og nyde det dejlige skånske landskab. Skovturen koster kr. 50, og betaling og tilmelding kan findes sted på kordegnekontoret i Pilestræde 67 hos kordegn Eva Rostgaard-Hansen på telefon 33 14 41 28. Turen starter kl. 11 fra Sct. Andreas Kirke, og vi vil være hjemme igen kl. ca. 19,30.


Orgelsamlingen

Orgelsamlingen i Sct. Andreas Kirke er åben for besøgende.

Tirsdag den 14. maj kl. 19

Læge André Palsgård vil fortælle om orglerne, og organist Hans Thomas Eriksen vil spille på de fem gamle landsbykirkeorgler.
Alle er velkomne og der er gratis adgang.


Foredrag

Præsten for hørehæmmede Peter Hansen har tilrettelagt to foredrag med temaet Mellem to stole/kulturer som er tilrettelagt specielt for hørehæmmede, men som er åbent for alle.

Onsdag den 16. januar kl. 19,30
taler journalist Osama Al-Hababeh

Onsdag den 13. februar kl. 19,30
taler neuropsykolog Gunilla Öberg

samt et foredrag der er arrangeret af folkekirken for hørehæmmede øst for Storebælt.

Onsdag d. 6. Marts kl. 19.30
Ayse Deveci, foreningen "broen".

Foredraget er på dansk og tekstet for hørehæmmede, og alle er velkomne

På ski til Sydpolen
Torsdag den 7. marts kl. 19

holder Gregers Gjersøe lysbilledforedrag om den ekspedition til sydpolen han foretog sammen med vennen Kristian Joos omkring årsskiftet 2000 /2001.
I løbet af 56 dage sled de sig 1.119 kilometer hen over Antarktis' is og sne for den 12.januar 2001 at nå frem til Amundsen-Scott South Pole Station på sydpolen.

 

Arrangementer 2001


Sct. Andreas Kirke fylder 100 år den 3. marts 2001

I den anledning holder vi festgudstjeneste søndag den 4. marts kl. 10, hvor Københavns biskop Erik Norman Svendsen prædiker.

Den 10. marts, der er den efterfølgende lørdag, holder vi Åbent Hus fra klokken 14, hvor vi vil fortælle om kirkebøgerne og kirkens arbejde og vise kirkens orgler og andet frem, der måtte have interesse.

Kl. 15 vil der være musikalsk underholdning i menighedssalen, hvor Anne-Charlotte Kanstrup Withen og Uffe Withen vil synge populære duetter fra operetter og musicals. Vi vil oprette en lille Café til lejligheden og vil være vært for en eftermiddag med lidt at spise og drikke - for børn og voksne.

Alle er velkomne og alt er gratis.

Søndag den 11.marts fejrer Mødestedet kirkens 100-års jubilæum.


Koncerter

I anledning af Sct. Andreas Kirkes 100-års jubilæum
afholdes der 3 koncerter i marts måned.


Orgelkoncert

Tirsdag den 13. marts kl. 20.
Organist Kai Ole Bøggild.
Værker af J. S. Bach og Finn Viderø.
Gratis adgang.


Orgelkoncert

Tirsdag den 20. marts kl. 20.
Organist Carsten Møller.
Værker af Widor, Finn Viderø samt spansk orgelmusik.
Gratis adgang.


Orgelkoncert

Tirsdag den 27. marts kl. 20.
Organist Hans Thomas Eriksen
Værker af J. S. Bach og Finn Viderø
Gratis adgang

 

Fredagsmøder

Fredagsmøderne er åbne for alle, der måtte havelyst til hyggeligt samvær med andre unge og ældre. Møderne finders sted den sidste fredag i hver måned.

Vi begynder kl. 15,00 med at drikke en kop kaffe, hvorefter eftermiddagens program bliver afviklet.
Der er gratis adgang.

Fredag den 30.marts fortæller provst Simon Nielsen fra Store Heddinge om en fodtur på 1500 kilometer gennem Frankrig og over Pyrenæerne til S. Jakob i Compostella.
I Danmark kaldte vi S. Jakob for S. Ib og havde rundt om i landet flere kirker, der var viet til denne helgen. Når man kom hjem fra sin pilgrimsrejse til Compostella, havde man syet en lille hvid muslingeskal fast i hatten eller på tøjet.
Fredag den 30.marts vil vi høre mere om, hvordan det er at være på pilgrimsrejse til S.Ib.

Fredag den 27.april vil sognepræst i Jesus-kirken Frank Bjørn Christensen fortælle om, hvordan det er i februar måned at være orlogs-præst ombord på små inspektionsskibe på tur langs den grønlandske vestkyst. Vi har en række feltpræster, flyverpræster og orlogspræster, der følger værnene på de forskellige tjenestesteder og følger med på øvelser og som selvfølgelig også er med, når soldaterne bliver sendt ud i verden til internationale brændpunkter.

 

Fredagsmøder

Fredagsmøderne er åbne for alle, der måtte have lyst til hyggeligt samvær med andre unge og ældre. Møderne finder sted den sidste fredag i hver måned.
Vi begynder kl. 15,00 med at drikke en kop kaffe, hvorefter eftermiddagens program bliver afviklet.
Der er gratis adgang

Fredag den 25. maj vil en lyriker - vi gemmer navnet lidt endnu - causere over foråret, som nok på det tidspunkt er kommet til byen.

Skovturen

Skovturen finder i år sted tirsdag den 12. juni og går til Kullen i Skåne.
Vi kører fra kirken kl. 11 og lægger vejen over Helsingør-Helsingborg for at nå frem til Kullen fyr, der ligger 74 meter over havet og er Nordens højst beliggende fyr. Ved Kullen begynder Øresund mens den store bugt nord for Kullen hedder Skålderviken. I januar 1971 kom Kullen på alle landets og mange af udlandets avisforsider. Vi udlover en gratis tur til den, der kan gætte, hvad der var for en begivenhed, der fandt sted i 1971. Svarene vil blive indsamlet og lodtrækningen foretaget før vi kører.

Orgelsamlingen

Tirsdag den 22. maj kl. 20 afholder vi et arrangement: Om de gamle orgler på kirkens pulpitur. Samlingen, der består af fire orgler, som vi har valgt at kalde Badskær-, Øland-, Krummerup- og Inslevorglet, er kommet i stand gennem et samarbejde med læge André Palsgård, der over en årrække har indsamlet og restaureret mindre kirkeorgler af ældre dato.
Vi har allerede ved flere lejligheder præsenteret samlingen, men da interessen er stor, vil vi gøre det igen ved en demonstration omtalte tirsdag aften. André Palsgård vil fortælle om orglerne og deres historie og kirkens organist Hans Thomas Eriksen vil i tilknytning hertil demonstrere de enkelte orglers forskelligheder.
Alle er velkomne og der er gratis adgang.
Om orgelsamlingen: http://hjem get2net.dk/pals

 

En romantisk poetisk søndags-vandring

Studenterpræst Nicolai Halvorsen har arrangeret en vandring i Botanisk Have

Søndag den 6. maj kl. 13.

Under en vandring i Botanisk Have læser Gadedigteren Christian Kronman et fyldigt udvalg af Adam Oehlenschlägers digt "Jesu Kristi gientagne Liv i den aarlige Natur" eller "Aarets Evangelium". Digtet er udpræget Naturromantisk og egner sig til udendørs oplæsning.
Efter den poetiske havevandring vil der være samvær og traktement i menighedslokalerne i Sct.Andreas Kirke.
Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have - hjørnet af Nørre Voldgade og Gothersgade.

Tirsdag den 29. maj kl. 20

Semesterafslutningsgudstjeneste over temaet: Slutning og ny begyndelse.
Tekster fra Johannes åbenbaring
Motiver som den endelige dom og regnskabets dag ligger ikke fjernt fra den eksamenslæsendes bevidsthed. Men modsat eksamen vil gudstjenesten være fuld af urimelig og grundløs nåde.

 

Fredagsmøder

Fredags møderne er åbne for alle, der måtte have lyst til hyggeligt samvær med andre unge og ældre. Møderne finder sted den sidste fredag i hver måned. Vi begynder kl. 15.00 med at drikke en kop kaffe, hvorefter eftermiddagens program bliver afviklet. Der er gratis adgang.

Fredag den 31. august mødes vi kl. 15 til efterårets første fredagsmøde. Emnet hedder Sommerminder og består som det har gjort de foregående år af sang, musik og fortælling om sommeren der svandt.

Mødestedet

Mødestedet har igen åbent hver søndag kl. 11 efter kirketid fra august måned. I mødestedet serveres der en beskeden frokost og en kop kaffe for 10 kr, og der er mulighed for hyggeligt samvær. Alle er velkomne, og det er ingen betingelse, at man har deltaget i den forudgående gudstjeneste.

Orgelkoncert

Torsdag den 30. august kl. 20 spiller den engelske organist Peter Lea-Cox engelsk orgelmusik samt værker af J. S. Bach. Gratis adgang.

Høstgudstjeneste

Søndag den 16. september kl. 10.
Selv om Sct. Andreas Kirke ikke er nogen landsbykirke og selv om det stærkt mekaniserede og rationaliserede landbrug i dag hverken holder høstgilde eller bygger høstakke til glæde for børn og andre, så vil vi fastholde traditionen og holde høstgudstjeneste 14.søndag efter trinitatis.
Efter gudstjenesten vil der være udvidet frokost i Mødestedet, hvor alle er velkomne.
Frokosten koster 20 kroner.

Eftermiddagsmøde

Fredag den 26.september kl. 15 vil sognepræst Niels Henrik Olesen stå for fredagens eftermiddagsmøde, der har titlen MUSIK, og er en eftermiddag omkring flyglet med sang og klavermusik.

Lysbilledforedrag

Fredag den 28. september kl. 15 er der lysbilledforedrag om DE DANSK VESTINDISKE ØER ved tidligere højskoleforstander Morten Kirkegaard. Danmark besad St. Thomas, St. Jan og St. Croix i ca. 250 år indtil de i 1917 blev solgt til USA.
I foredraget fortæller Morten Kirkegaard om de kulturhistoriske forudsætninger for vort vestindiske engagement, og om hvordan man rent praktisk greb tingene an med hensyn til sejlads, slavehandel og plantagedrift. Der vil også blive en kort omtale af forholdene på øerne i dag.

Konfirmation 2002

Konfirmationsforberedelsen begynder med et aftalemøde tirsdag den 18. september kl. 15,00 i præsteværelset, Gothersgade 148.
Tilmelding til konfirmationsforberedelsen foregår ved henvendelse til sognepræst Mads-Bjørn Jørgensen i træffetiden i kirken, mandag, tirsdag og fredag mellem kl. 11 og 12, torsdag mellem kl.17 og 18 eller e-mail:
mads_bjorn_J@hotmail.com
En henvendelse på telefon 33111023 kan også gøre det.
Mødedagen beslutter vi på aftalemødet den 18. september, mens selve konfirmationen finder sted palmesøndag den 24. marts 2002.

Løvfaldstur

I skrivende stund arbejdes der med at få arrangeret en efterårstur, nu hvor skoven falmer trindt om land. Turen vil finde sted onsdag den 3. oktober med afgang fra kirken kl. 13 og hjemkomst senest kl. 17. Der vil under turen blive serveret en kop kaffe m.v.
Tilmelding kan finde sted på kirkekontoret, ved fredagsmødet i september eller på Mødestedet hver søndag efter højmessen.
Betaling ved tilmelding kr. 30

Lukasevangeliet – oplæsning

Tirsdag den 23.oktober kl. 17 til 17,30 begynder sognepræst Mads-Bjørn Jørgensen oplæsningen af Lukasevangeliet i Sct. Andreas kirke. Oplæsningen fortsætter tirsdagen efter, den 30. oktober ligeledes kl. 17 og afsluttes tirsdag den 6. november samme tid og sted.
Over de tre tirsdage vil man kunne lytte til Lukasevangeliet med ca. en tredjedel af evangeliet pr. gang, hvorefter der vil blive lejlighed til at stille spørgsmål eller komme med kommentarer.

Orgelsamlingen

Torsdag den 25.oktober kl. 19 vil læge André Palsgård fortælle om orgelsamlingen i Sct. Andreas k irke: Den er i løbet af sommeren blevet udvidet med et lille orgel, der er bygget ca. 1901 og som i mange år har stået i Børglum Kirke i Jylland.
Med Børglum-orglet som det femte orgel i samlingen kan kirken opvise et repræsentativt udsnit af orgler, sådan som man i sidste århundrede har kunnet finde dem rundt i de danske landsbykirker. Der er tale om orgler der er bygget i Danmark, men også om importerede orgler.
André Palsgård vil berette om dansk orgelbyggeri i sidste århundrede, herunder også lidt om det store klaver- og harmoniumbyggeri og organist Hans Thomas Eriksen vil demonstrere de fem orgler.
Alle er velkomne og adgangen er gratis.


Sct. Andreas Kirke - Henvendelse vedr. hjemmesiden til: red@nansensgaden.dk